Atlas mini kompresörler atmosfer basıncını sıkıştırarak basıncı artıran, başka bir tanım ile basınçlı hava üreten makinalardır. İşletmelere uygun biçimde ya da farklı alanlarda kolay kullanımlar için özellikle üretilmiş mini kompresörler bulunmaktadır. Tasarımı ufak dizayn edilmiş olan mini kompresörler ufak işlerinizi kolaylaştırmada size yardımcı olurlar. Diğer donanımlı kompresörler ile aynı şekilde çalışarak, aynı işlevi gerçekleştirirler. Tek farkı daha az basınç gerektiren koşullarda kullanımlarına uygun olmasıdır.

Kompresörlerin üç farklı tipi bulunmaktadır; pistonlu, vidalı ve turbo kompresörler. Bu üç tip kompresörü birbirinden ayıran farklılıklar ise sıkıştırma kademe sayısı, soğutma yöntemi, sürme yöntemi, yağlanma yöntemi ve müşterinin isteğine özel biçimde hazırlanmış olmasıdır. İşletmelerde kullanılan kompresörlerde olduğu gibi mini kompresörlerin bileşenlerinde de hava tankları, hava kurutucuları, hava filtreleri ve hava dağıtım boru sistemleri bulunur. Basınçlı hava tankları; hava biriktirerek kompresörün hızlı çevrim yapmasını engeller, motordaki aşınma ve yıpranmayı azaltır, hava akışında bulunan dalgalanmayı giderir, ani ve aşırı yüklenmeyi önler, sıcaklık artışı sorunlarını çözer. Mini kompresörler de aynı şekilde dışarıdan aldığı havayı daha yüksek basınçlarda kullanmayı sağlar. Mini kompresör fiyatları oldukça uygundur; harcadığı elektrik enerjisi de çok fazla değildir. Bu nedenle her alanda kullanılabilir; fakat büyük işletmeler a da endüstri firmaları için uygun değildir. Mini kompresör sayesinde basınçlı havayı ekonomik olarak kullanmanız mümkündür. Mini kompresörleri de alırken, ihtiyacınız olan kompresör türünü iyi belirlemeniz gerekir. Ufak işlemlerde işinize yarasa da, iç donanımında motor barındırdığından mini kompresörler de kolaylıkla arızalanabilir ve sistemi çalışmaz hale gelebilir. Bu nedenle mini kompresör seçerken de ortam basıncı, hava miktarı, mini kompresör tipi, güç tüketimleri ve temiz basınçlı hava mutlaka değerlendirilerek alınmalıdır.

Mini kompresörlerde çalışma şekillerine göre pistonlu kompresörler, vidalı kompresörler, merkezkaç kompresörler, eksenel akımlı kompresörler, dönel pozitif yer değiştirmeli kompresörler, jet kompresör, dizel kompresör, hava kompresör, hermetik kompresör, hidrolik kompresör, gaz ve buhar kompresörleri bulunur. Piyasada mini kompresörlerin fiyatı oldukça uygundur; yine de farklı markaların üretim kalitesine göre fiyatları da değişmektedir. Sıkma, kontrol, eğme, bükme, kontrol, gaz sıkıştırma, form verme, kaldırma, taşıma, otomatik ekipmanlar, bağlama, üfleme ve kalıplarda, püskürtme, konveyör, harmanlama, vakumlama, soğutma ve benzeri diğer amaçlar için kullanılabilir.

Mini kompresör fiyatları ne kadar?

Kompresör sektörü hacmini her geçen gün arttırıyor. Sizlere bu yazımızda her geçen teknolojisi artan kompresörle ve kompresör çeşitlerinden biri olan mini kompresör fiyatlarından bahsedeceğiz.

Öncelikle kompresörün tanımını yapalım ve özellikle hangi sektörlerde daha çok kullanıldığını inceleyerek mini kompresör fiyatlarına geçiş yapalım.

Kompresör nedir?

Kompresör kelimesi sözlük anlamıyla bir akışkanı veya gazı, gereken basında göre sıkıştırmaya yarayan alet olarak geçer. Yani kompresör havayı veya diğer gazları sıkıştırmamıza yarayan aletlerdir. Kompresör çeşitleri birden fazla olabilir. Hemen konularımızı inceleyerek son zamanlarda fiyatı artan mini kompresör fiyatlarımızı inceleyelim.

Kompresör çeşitleri:

Vidalı Kompresör

Pistonlu Kompresör

Hava Kompresörü

Hava kurutucuları

Sessiz kompresörler

Kompresör çeşitleri yukarıda saydığımız maddelere göre değişiklik gösterebilir. Her kompresörün ayrı bir işlevi ve fiyatı vardır.

Kompresör nerelerde kullanılır?

Kompresörler dediğimiz gibi kullanım amaçlarına farklılık gösterebilir. Bir dökümhanede çalışıyorsanız çok farklı bir kompresöre ihtiyaç duyarken işlevlerine göre başka bir işlemde başka bir kompresör kullanabilirsiniz.

Şimdi asıl konumuz olan mini kompresör fiyatlarına dönelim. Yukarıda bahsettiğimiz konular kompresörler hakkında bilgi sahibi olmanız için gerekli bilgilerdir. Çünkü yanlış bir satın almaya gerek yok ve belki sizin de işinizi görebilecek olan bir mini kompresördür.

İhtiyaçlarınıza göre mini kompresör fiyatları değişmektedir.

Google üzerinde yapılan arama sonuçlarında mini kompresör fiyatlarının 350 TL ve 2000 TL arası değiştiği görülüyor. Ancak güvenilir olması da çok önemli haliyle. Ancak biraz daha yapılan araştırmalar neticesinde mini kompresör fiyatlarının biraz daha sağlam ve kaliteli olanlarının ise 3000 TL’ye kadar çıktığı görülüyor

Not: Mini kompresör satın alırken fiyatlarının yanı sıra teknik özelliklerine de incelemeyi ihmal etmeyiniz. Zira ihtiyaçtan daha fazlası veya daha azı sizi memnun etmeyebilir.

Diğer kompresör fiyatları için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz:

Teknik servis iletişim için tıklayın

Ucuz Kompresör fiyatları için tıklayın