Arızalanan vidalı kompresör, silobas kompresör, pistonlu kompresör, gemi kompresörü, hava kompresör ve hava kurutucular için kompresör tamiri, kompresör bakımı ve teknik servis hizmeti vermekteyiz.
Kompresör bakımı ve tamiri için binlerce farklı marka ve modellerde 25 yıllık deneyimle sektörün lider kompresör tamircisi resmi web sayfasındasınız.
KOMPRESÖR TAMİRİ VE BAKIMI YAPTIĞIMIZ MARKALAR
Atlas Kompresör Servisi Bakımı Tamiri – Vidalı Kompresör Bakımı Tamiri – Özen Kompresör Servisi Tamiri – Bosan Kompresör Servisi Tamiri – Teknos Kompresör Servisi Tamiri – Dental Kompresör Servisi Tamiri – Ekomak Kompresör Servisi – Tamsan Kompresör Servisi Tamiri – Yiğitsan Kompresör Servisi Tamiri – Komsan Kompresör Servisi Tamiri – Lupamat Kompresör Servisi Tamiri – Aydın Trafo Kompresör Servisi Tamiri – Dalgakıran Kompresör Servisi Tamiri
Kompresör Servisi: Bakım ve Tamir Hizmeti
Basınçlı hava teknolojisiyle pek çok sektörün ihtiyacını karşılayan kompresör çeşitleri; içerisine sıkıştırdığı ve depoladığı yoğun miktardaki havayı, yüksek güçle iten motorlu makinelerdir. Bireysel kullanıcılardan büyük çaplı işletmelere kadar pek çok alanda kullanılan vidalı ve pistonlu kompresör modelleri, sistemler arasında en sık tercih edilen türlerdir.
Ürünler benzin, mazot ya da elektrik kaynaklarından aldıkları enerjiler sayesinde iş makinelerinden endüstriyel çalışmalara, oto yıkamadan marina gereksinimlerine kadar birçok faaliyet için gereken hava basıncını sağlar.
İstanbul’da Kompresör Bakımı ve Tamir Servisi Verdiğimiz İlçeler
Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu.
Kompresör Servisi
Periyodik bakım ve tamir işlemlerini profesyonel anlamda gerçekleştiren kompresör servisi motorlu kompresör mekanizmalarının bakım çalışmalarını, sistematik bir takvim çerçevesinde ayarlar.
Düzenli ve özenli bakım programları ise performans ve verimliliğin yanı sıra süreklilik gerektiren işçiliklerde vazgeçilmez öneme sahip olan kompresörlerin, işletmeler açısından büyük önem taşıdığının bir göstergesidir.
Sektörlerin yürüttüğü faaliyetlere göre tercih ettiği havalı kompresör modelleri değişkenlik gösterse bile işyerlerinin demirbaşı niteliği taşıyan işlevsel yapılı makineler, yüksek maliyetli teknolojik ekipmanlardır.
Bu durumda üretim ya da hizmet akışlarındaki devamlılığı ileri düzeye taşıyan hava üretme sistemlerinin, kontrollerinin aksatılmadan yapılması gerektirir.
Uzman kompresör servisi tarafından zamanında uygulanan kontroller, işletmelerin maliyet yükünü azaltır.
Makinelere uygulanan temizlik, yağlama, sıkıştırma, somun ve kayış türü parçaların değişimi gibi müdahaleler sayesinde ileride oluşabilecek yüksek masraflı tamir işlemlerinin, hatta tamiratı mümkün olmayan durumların bile önüne geçilir.
Böylece kullanıcıların gereksinim duyduğu etkin performans ve uzun ömürlü kullanım beklentilerinin karşılanması mümkündür.
Kompresör Bakımı
İşletmelerde çalışanların ve işverenlerin güvenliğini öne çıkaran tedbirlerden biri de teknolojik iş makinelerinin bakımıdır. İşe uygun nitelikli elemanlardan oluşan yetkin bir ekibin yanı sıra can ve mal güvenliğinin sağlanması, İş Kanunu kapsamında da oldukça mühimdir.
Kompresör bakımı sayesinde hem faaliyetlerin kaliteli olmadığı hem de istenilen verimliliğin elde edildiği çalışma süreçleri başarıyla yürütülür.
Teknik detayları, fonksiyonel özellikleri, hava depolama kapasiteleri ve basınçlı itiş potansiyelleri değişkenlik gösteren modeller, belirlenen saat limitine ulaştığında bakım gerektirir.
Çizelge ve takvim yöntemiyle koordineli çalışmalar yürüten kompresör servisi tarafından gerçekleştirilen bakımların zamanında yapılması ise istenmeyen arızaların önüne geçilmesi bakımından oldukça etkilidir.
Bu sayede minimum seviyeye düşen kompresör tamiri uygulamaları hem işlerinizin verimliliğine hem de maliyet politikalarınıza kazanım olarak yansır.
Kompresör Bakımı Nasıl Yapılır?
Kompresör bakımı test, ölçüm, kontrol, değişim, temizlik gibi pek çok farklı teknik işlemin varlığını gerektirir. Bu nedenle alanında uzmanlaşmış, donanımlı kompresör teknik servis elemanları tarafından uygulanmalıdır.
Teknolojik unsurları, çalışma prensipleri, fonksiyonel özellikleri ve parçaları bakımından birbirinden oldukça farklı olan vidalı ve pistonlu kompresör modellerinin bakımı da ayrı bir ihtimam gerektirir.
Yoğun olmayan ve aralıklı çalışma düzenine uygun mekanizmalara sahip olan pistonlu kompresörlerin fazla ısınma ve aşırı yükleme risklerine karşın belirli aralıklarla dinlendirilmesi önerilir.
Pistonlu kompresör modellerinde sorunsuz bir çalışma performansı gerektiren soğutma sistemleri, ürünlerin sağlıklı ve etkili kullanımı açısından hayati önem taşıdığı için düzenli bakım altında olmalıdır.
Pistonlu kompresör bakımı sırasında yağ seviyesinin düşük olması kadar taşma veya sızıntı yapma olasılıkları da gözden geçirilir.
Motor yapısına, dişli aksanlara ve diğer kompresör parçalara zarar veren bu durumunun kontrol altında tutulması ise sürtünme, çizilme, çatlama ve aşınma olasılıklarını azaltacaktır.
Zamanında gerçekleştirilen kompresör bakım işlemleri, büyük hasar risklerinin ve artan tamir masraflarının engellenmesi bakımından büyük önem taşır.
Kompresör Bakımı Ne Zaman Yapılır?
Orta ve büyük ölçekli endüstri kollarındaki faaliyetleri sorunsuz hale getiren vidalı kompresör bakımı hem temizlik hem de teknik yönlerden kapsamlı uygulamalar gerektirir. Günlük, aylık ve yıllık bakım işlemleri çerçevesinde planlanan ilk denetimlerde, genel kontroller önceliklidir.
Kompresör Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kompresör çeşitleri için belirlenen genel kontrol detayları aşağıda listelenmiştir:
- Kompresör modeli her ne olursa olsun bakım faaliyetlerine başlamadan önce elektrikli makinelerde akımın kesilmesi, yakıtla çalışan mekanizmaların ise kapalı konuma getirilmesi şarttır.
- Kompresörün içerisindeki yağ seviyesi günlük olarak kontrol edilmelidir.
- Eksilen yağ miktarının düzenli ilaveler eşliğinde ideal seviyesine getirilmesi gerekir.
- Toz, partikül ya da eskiyen yağ tortuları nedeniyle işlevini yerini getiremeyen yağ filtresinin durumu sık aralıklarla kontrol edilmelidir.
- Tıkanan, yıpranan ya da kullanım ömrünü tamamlayan yağ filtresi, yeni orijinal filtre ile değiştirilmelidir.
- Hava filtresinde biriken tozların ve tortuların meydana getirdiği kirlilik, kompresör performansını azaltan ve enerji kaybına yol açan olumsuzlukların başında geldiği için düzenli aralıklarla temizlenmelidir.
- Aşınan ve kullanım süresi geçen kompresör hava filtresi yerine orijinal yeni ürün takılmalıdır.
- Gevşeyen somun ve vidalar sıkıştırılmalı, eskiyen ve sarkan kayışlar yenilenmelidir.
Kompresörde Yağ Değişimi
1- Yağ değişimi öncesi kompresörün tamamen kapatın
2- Kompresörü alırken verilen yağ boşaltma hortumunu separatör tankının altındaki boşaltma vanasına takın
3- Hortumun diğer ucunu boşatım yapacağınız tarafa tutun.
4- Vanayı açın ve yağı boşaltın. Yağın yavaş akıyorsa, seperatör tankında bulunan yağ doldurma tapasını açın ve hava akışı sağlayın.
5- Kompresörü çalıştırarak birkaç kez 5 ile 10 saniyelik sürelerle tekrarlayın.
6- Boşaltma bitince, vanayı kapatın, kortumu çıkarın ve yağ filtresini değiştirin.
7- Yağ doldurma tapasını açın dolumu gerçekleştirin ve tapayı sıkıca kapatın.
Kompresör Yağ Filtresi Değişimi
1- Yağ boşalttıktan sonra anahtarla filtreyi gevşetin.
2- Yağ sızıntılarını engellemek için bez yardımıyla temizleme yapın.
3- Yağ filtresini yerinden çıkarın. Çıkarma işlemini bezle yapmak, filtreyi çıkarırken birikmiş olması muhtemel yağların aniden dökülmesini engeleyecektir.
4- Değiştireceğiniz yeni yağ filtresini, kullanmış olduğunuz yağ ile dldurun ve yüzeydeki contanın üzerini yağlayın.
5- Filtre değişimini yapın ve anahtarı ile sıkıca sıkın.
Dizel Vidalı Kompresör Bakım Planı
- Motor yağı seviyesi
- Kompresör yağı
- Hava emiş vakum göstergesi
- Elektrolit seviyesi ve akü terminalleri
- Kapı mandalları
- Hava-yağ veya yakıt kaçakları
- Lastik basıncı
- Emniyet kartuşu
- Yağ soğutucuları
- Dizel motor min. ve max. hızları kontrolü
- Lastik bijonları torku
- Fren sistemi
- Emniyet valfi
- Kompresör yağ filtresi
- Hava filtresi emiş valfı
- Yakıt filtresi su tapası
- PD/QD filtreler
- Yakıt filtresi
- Hava filtre elemanı
- Bağlantıların başları ve hareketli parçaları
- Çeki okunun yüksekliğini ayarlayan bağlantılar
- Kapatma anahtarları
- Seperatör elemanı üzerinden basınç düşümü
- Fan V kayışı
- Yakıt tankı
- Dizel motor yağı
- Dizel motor yağı filtresi
- Dizel giriş-çıkış-valfleri
Kompresör Tamiri
Kompresör tamiri gerektiren durumların başında gelen ön önemli unsurlar arasında; gürültülü çalışma, performans düşüklüğü ve çalışır vaziyetteki sistemin aniden durması gibi özellikler vardır. Yüksek teknolojili çalışma mekanizmaları ve parça yapıları farklılık gösteren pistonlu ve vidalı kompresör tamiri, uygulama ve kontrol çeşitliliği gösterir.
Pistonlu Kompresör Tamiri Nasıl Yapılır?
Uzun süreli çalışma performansı gerektirmeyen sektörler ya da bireysel kullanıcılar için daha elverişli olan pistonlu kompresör tamiri gerektiğinde, soğutma sistemlerinin yol açtığı problemler başı çeker.
Ürünlerde etkili bir soğutma sisteminin olmayışı ya da yeterli soğutma yapamaması gibi durumlar, makinenin içerisindeki sibopların ısınma riskini artırır.
Motorun aşırı yüklenmesine neden olan bu ısınma faktörü, makinenin yağ yakma oranını artırdığı gibi yağ seviyesinin azalmasına ve kompresörün yağsız çalışmasına neden olur. Kısa sürede fark edilemeyen yağsız çalışma performansı ise segmanları aşındırdıktan sonra, silindir üzerindeki çizilmeleri artırarak irili ufaklı parçaların kopmasına yol açar.
Kopan parçaların zarar verdiği piston ile biyel kolları, krank rulmanlarını bozmasının yanı sıra biyel kolunun da kırılmasıyla hasar vermeye devam eder.
Pistonlu kompresör tamiri fiyatlarını yükselten olumsuzluklardan biri de kırılan biyel kolunun, gövdenin çatlamasına ya da kırılmasına sebep olmasıdır. İstenmeyen kompresör arızaları ve bütçe kayıplarıyla karşılaşılmaması için pistonlu kompresör soğutma sistemlerinin bakımlarının düzenli periyotlarla yaptırılması önemlidir.
Vidalı Kompresör Tamiri Nasıl Yapılır?
Yüksek güce sahip hava üretme teknolojileri olarak öne çıkan vidalı kompresör mekanizmaları dikkate alındığında gerek modelleri ve ebatları gerekse basınçlı hava depolama, üretme ve itme performansları da farklılık gösterir.
Orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşlarının gerçekleştirdiği üretim ve hizmet faaliyetlerine yüksek katkı sağlayan modellerin tamir işleri, yetkili kompresör servisi sayesinde gerçekleştirilmelidir.
Vidalı kompresör tamiri zorunlu olan durumlar aşağıda sıralanmıştır:
- Kompresörün çalışırken sık sık durması ya da durduktan sonra tekrar çalışmaması önemlidir.
- Yağ tüketimini artıran durumların gözden kaçması sonucu meydana gelen arızalara dikkat edilmelidir.
- Kompresörün devamlı yükte çalıştığının kısa sürede fark edilmediği veya tespit edildiği durumlarda tamir edilmesi gereklidir.
- Emniyet supabının sürekli olarak açılıp kapanması da kompresör arızası belirtisidir.
- Yüke geçmekte zorlanan ve boşta çalışan makinelerde sorunun tespiti sonrası, tamir uygulamaları zorunludur.
- Cihazın hızlı durdurulduğu zamanlarda, hava emiş filtresinden yağ geldiğinin gözlenmesi de önemli bir arızanın varlığını göstermektedir.
Bu gibi durumlarda kaliteli ve güvenilir kompresör servis hizmeti veren yetkili firmalarla iletişime geçilmelidir. Motorlu kompresör makine teknolojileri alanında eğitim almış ve tam donanımlı yetkili teknik servis personeli tarafından alınacak kompresör bakımı ve tamiri hizmetleri sayesinde cihazların hem verimlilik ve performans standartlarından ileri seviyede yararlanabilir hem de uzun yıllar etkili ve ekonomik bir kullanım gerçekleştirebilirsiniz.
Topkapı, İstanbul.
(0212) 565 0992 (Fax)
P.tesi – C.tesi: 08:00 – 24:00