
ATK SERİSİ TEK KADEMELİ KOMPRESÖR
ATK Serisi Tek Kademeli Kompresörler – Ürünlerimiz kayış kasnak tahrikli olup devirleri düşük tutulmuştur. Havaya karışan yağ miktarı minimum seviyeye indirilmiştir.

ATK SERİSİ ÇİFT KADEMELİ KOMPRESÖR
ATK Serisi Çift Kademeli Kompresörler – Ürünlerimizde krantk özel alaşımlı çelik malzemeden dökülmektedir. Her türlü lastik ekipmanları ve ağır sanayide rahatlıkla kullanılmaktadır. Krantklar rulman tip olduklarından dayanıklı ve uzun ömürlüdürler.

ABK BOOSTER SERİS KOMPRESÖR
ABK Booster Serisi Kompresörler – Ürünlerimiz kendi imalatımız olup aynı zamanda bir çok firmanın distribütörlüğünü yapmaktayız. Ürünlerimiz bir çok kaynak su fabrikalarında ve yüksek basınç istenen işletmelerde kolaylıkla kullanılmaktadır.

Pistonlu Kompresör
Pistonlu kompresörler, pistonun alt kısmında bulunan ölü noktadaki hareketiyle atmosferdeki gazı emer ve içindeki kuru hava filtresi yardımıyla temizlenir. Ardından emme bölümünden geçer, pistonun üst kısmındaki ölü nokta hareketine ilerlemesiyle basma subapları sıkıştırılır. Tahrik edilmesi için kafa bloğu, elektrik motoru ve kayış sistemi yardımcı olmaktadır. Kafa bloğunda bulunan pistonlarla silindirlerin arasında krank ana ve yatak kısımlarının yağlanması için markaların özel olarak pistonlu kompresörler için ürettiği yağlar bulunur. Yağlama çubukları sayesinde çarpmalı yağlama sistemiyle yağlanırlar.
Eğer kullanacağınız pistonlu kompresör tek kademeli ise içindeki bulunan basma subaplarının oluşturduğu basınçlı hava, ilk önce kollektör yardımı ile toplanır ve ardından çekvalf sisteminden geçerek hava deposuna aktarılır. Hava deposuna giriş öncesinde çekvalf, depoya gelen basınçlı havanın geri dönüşünü engeller. Aynı zamanda pistonlu kompresörlerin duruşunda kollektçr ve pistonların üzerinde bulunan basınçlı havanın dışarı çıkarılması bazı çeşitlerde basınç otomatiği, bazı çeşitlerde ise selenois valf yardımıyla sağlanır. Çift ya da üç kademeli olan pistonlu kompresörler, alçak basınç oluşturan kademelerin bastığı havayı daha sonradan ikinci ya da üçüncü alt kademelere soğutucu yardımıyla aktarır. Hava deposuna yönlendirilen basınçlı hava, deponun içinde doğal olarak meydana gelen atmosfer gazının içindeki su buharını, depo altındaki su tahliye vanalarına atar. Çalıştırdığınız sistemde nem ve su rahatsızlığı bulunuyorsa, kullanım sonrasında hava kurutucusu kullanılabilir.
Pistonlu kompresörler elektrik motoruyla da çalışabilmektedir ve endüstride en çok tercih edilen kompresör türüdür. Özellikle belirli bir yere kurulan ya da inşaatlar için, yol yapımında kullanılan bu çeşit kompresörler, benzin ya da dizel motor ile çalışmaktadır. Pistonlu kompresörün önemli parçaları; gövde, krank mili, piston, piston kolu ve silindirdir. Emme ve egzoz subapları, pistonlu kompresörün silindiri üzerinde yer alır. 56 bara kadar olan basıncı elde etmek için tek kademeli modellerin kullanımına uygundur; ancak daha da yüksek basınç elde etmek isteniyorsa iki kademeli pistonlu kompresörler tercih edilmelidir. Farklı kademelerde kullanacaksanız eğer, yağlama yüzünden oluşacak sıcaklığı düzenlemek ve alçak ile yüksek basınç arasında geçişi düzenli şekilde sağlamak amacıyla soğutma düzeneği kullanılabilir. İçten yanmalı motorlarda da görüldüğü gibi kompresörlerin içinde de silindirlerin dizilişi ve düzenlenmesi farklılıklar göstermektedir. Birçok pistonlu kompresör çeşidinde art soğutucu türünden ek olarak soğutma kademesi bulunur. Alçak basınç silindirinde bulunan bacınçlı hava, kompresördeki çıkış basıncına eş değer bir basınç değerine kadar sıkıştırılmaktadır.