Güvenilir kompresör markası hangisidir?Kompresör nedir, özellikleri ve yapısı nasıldır? Kompresör alırken nelere dikkat edilmelidir? Gelişen teknolojinin sanayi içerisinde ki en büyük gelişmelerden birisidir kompresörler. Kompresörlerin tarihleri 1960’lı yıllara kadar dayanmaktadır. 1870’li yıllardan sonra sıkıştırma işlemi ile birlikte soğutma işlemi de eklenmeye başlamıştır. Farklı aşamalardan geçerek günümüze kadar gelen araç; basınç elde etmekte kullanılmaktadır.

Kompresör Nedir? Zararları Mevcut mudur?

Kompresörler havayı ya da diğer gazları atmosfer basıncından daha yüksek basınca sıkıştırmakta kullanılan motorlu makinelerdir. Bir farklı işlevi ise basınçlı havanın gerekli olduğu ortamda hava desteği de sağlamaktadırlar. Basınçlı hava birçok avantaj sunmaktadır. Elektrik fiyatlarından yüksek olması sebebi ile de oldukça pahalıdır. Maliyet açısından takibi sağlamak adına işyerleri uygun kompresör seçmelilerdir.

Kompresör Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Kompresörler içerik ve işyerlerine uygun seçilmelidir. Uygun seçilmediği durumlarda işyeri için ekonomik zarar kaçınılmaz olur. Kaliteli kompresörler en düşün durumda bile hava basıncını sağlayarak ekonomik anlamında sıkıntı yaşatmazlar. Kompresör seçiminde; İşletmenin basıncı, Hava Miktarı, Kompresör ’ün tipi, Özgül Güç Tüketimi, Yüksüz Güç Tüketimi, Yağsız Basınçlı Hava özellikleri özellikle dikkat edilmeli, iş yerine uygunluğu tespit edilerek temin edilmelidir.

Kompresörlerin Yapısal Özellikleri?

İşletmeler de kullanılmak üzere üretilen kompresörler Pistonlu ve Turbo olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Pistonlu kompresörler yüksek basıncı, düşük debililerdir. Turbo olanlar ise; en fazla 20 ya da 30 atmosfere ulaşabilmelerine rağmen kapasiteleri oldukça yüksektir. Kompresörler içerisinde en çok tercih edileni hava kompresörleridir. Sıkıştırılan hava farklı amaçlar ve işlevler içim kullanılmaktadır. Örnek olarak araba lastiklerinin sıkışan hava tarafından şişirilmesi verilebilir. Mekanik anlamda ise yine aktif olarak sıkışan hava kullanılmaktadır. Pnömatik en yaygın kullanım şeklidir. Bunları da gündelik hayatlar da lastik takma- çıkarma işlemi içerisinde kullanılmaktadır.

Kompresör Çeşitleri Nelerdir?

Kompresörler kullanım amacı ve yer bakımından farklılıklar göstermektedir. Bunlar; Pistonlu, Silobas, Vidalı ve Hava Kurutucu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Kullanım amacı ve içerik hakkında detaylı bilgilendirdikten sonra iş yeri için temin edilmelidir.

Kompresörler de Güvenilir Markalar?

Kompresör seçimlerinde kompresörün özellikleri önemli olduğu kadar, alınan yer ve sonrasında alabileceğiniz destekte önemlidir. Atlas Kompresör bu ürünü rahatlıkla satın alabileceğiniz, güvenilir markadır. Kendilerini web siteleri üzerinden de oldukça açıkça anlatmışlardır. Firma olarak oldukça uzun geçmiş olan Atlas Kompresör ‘ün en önemli amacı bu zamana kadar getirmiş olduğu müşteri memnuniyeti ve güveninin ilerleyen süreçlere de götürebilmektir. Misyon olarak kendilerine 7/24 servis hizmeti sunmayı ilke edinmiş, kalite de sınır tanımayan firma yolunda ilerlemektedir.

Atlas Kompresörün internet tabanlı sitesinde her an her duruma karşı ulaşabilmek adına telefon ve iletişim bilgileri yer almaktadır. Referans olarak oldukça etkili çevreye sahiptir. İlerleyen internet çağına özgü olarak çeşitli sosyal mecralar da aynı isimde yer almaktadır. Aynı zamanda kompresör çeşitleri, kompresörlere ait sorunları daha yakından tanımak ve bilgilendirmek adına çeşitli çalışmalara yer vermektedir. Bu sayede bilinirlilik tüketiciler arasında yayılmaktadır.