Kompresörlerin kendi aralarında birden fazla çeşidi ve çalışma farklılıkları bulunmaktadır. Her kompresörün işlevi farklı şekilde gerçekleşse de, yaptığı işlem ihtiyaca göre karşılanarak aynı sonucu elde etmenizi sağlar. İki farklı grupta incelenen kompresörleri birbirinden ayıran belli başlı özellikleri bulunmaktadır. Pistonlu ve turbo kompresörleri iki ana grup olarak ele alırsak, aralarındaki farkları da detaylıca görebiliriz. Ucuz vidalı kompresör için +90 532 316 20 17 telefon numarası ile irtibata geçebilirsiniz.

Turbo kompresörlerin işleyişinde hava akımı süreklidir ve havada yağ kalıntıları bulunmaz. Bir turbo kompresörü kurmak için gereken alan aynı güçte bulunan kompresöre gereken alanın beşte biri kadardır. Aynı şekilde pistonlu kompresörlere göre fiziksel yapısı da küçük ve hafiftir. Turbo kompresörde pistonlu kompresör içinde bulunan subaplar yer almadığından dolayı daha az arızalanılar ve oluşan arızaları düzeltmek ya da arızalar için önlem almak daha kolaydır. Turbo kompresörlerde yağ tüketimi daha azdır. Turbo kompresörlerin satın alma maliyeti, bakım ve onarım maliyeti çok azdır. Fakat enerji maliyetlerinde durum tam tersidir. Küçük kapasiteli olan turbo kompresörlerin izotermik randımanı da küçüktür. Pistonlu kompresörler ekonomik açıdan 15-20000 m/h’in altındayken, turbo kompresörler daha avantajlıdır. Eğer kompresörünüzü sürekli kullanmıyorsanız 8000 m/h’e kadar düşmektedir. Hava kompresörü çok ses çıktığında hava kurutucu seçimi de oldukça önemli.

 

kompresör fiyatları

Yüksek basınçları önlemek için pistonlu kompresörlerden vazgeçilmez. Hız ayarları çok kolay olduğu için buhar kuvvetinden yararlanmak avantaj kazandıracaktır. Turbo kompresörler bir dizi çarktan oluşur ve bu akışkan çark aks doğrultusuna girerek radyali terk eder. Üst kısmı dış bükey kıvrımlı olarak kanatları sayesinde mekanik enerji daha büyük basınç enerjisine doğrudan düşebilir ve randıman da yükselmiş olur. Pistonlu kompresörler ileri geri hareketler ile atmosfer gazı emilerek kuru hava filtresinde temizler ve emme subaplarından geçer. Pistonun etkisi sayesinde hava elde edildiği için bu kompresörlere pistonlu kompresörler denilmektedir. İşletmelerin daha çok tercih ettiği pistonlu kompresörlerin fiyatı da markaya, çeşidine göre farklılıklar göstermektedir.

Turbo kompresörlerin yeterli bir randıman tuturabilmesi için kanat genişliği ve yüksekliği arasındaki oranın belli bir sınır değerinin altına düşmemesi gereklidir. Çok kademeli kompresörlerde tüm çarkları aynı mil üzerinde dizmek iyi bir yöntem olacaktır.