Silobas kompresörlerin en önemli özelliği düşük kompresör devri sayesinde yüksek debi oluşturabilmeleridir. Devir yükseldikçe aşınmalar artacaktır. Bu nedenle sanayi tipi kompresörlerin piston çapları büyük tutularak kompresör devrinin uzun ömürlü ve düşük bakım masraflı olması sağlanmıştır. Tek parça çelik krankı bulunmaktadır ve böylelikle silobas kompresörün ilk hareket ve sürekli çalışma ortamına uyum sağlaması ve meydana gelebilecek darbeli yüklere karşı da uyumlu olması elastik yapısından sağlanmıştır. Makina içerisinde yüksek verimli subaplar bulunmaktadır ve gövdeleri de çeliktir. Havayı emme ve basma kanalları iyi dizayn edilmiştir ve silindir hacimlerinin dolup boşalması maksimum seviyededir.

Silobas Kompresör

Böylelikle verimin de en üst düzeyde olması sağlanmıştır. Yüksek aşınma mukavemetli silindir bulunur. İçinde bulunan silindirlerin dış yüzeyleri ve başlıkları da derin kanatlarla donatılmıştır ve bu mükemmel ısı dağılımını sağlar. Merkezi yağlama sistemi sayesinde hareket halinde olan elemanlar ve ana yatak rulmanları iyi yağlanacaktır. Boş ve dolu çalışma sistemlerinden meydana gelir. Kompresörlerde genel olarak yağsız çalışma arıza oluşturmaktadır. Otomatik yağlama emniyet sistemi sayesinde silobas kompresörler düşük yağ seviyesine düşünce uyarı verir ve en düşük seviyeye geldiğinde kompresör otomatik olarak çalışmayı durdurur. Donanım özellikleri bakımından ise elektrik motoru, çelik şase, kayış muhafazası, kompresör ünitesi, V kayışı, soğutucu hortumları, yağlama sistemi, elektro fanlı kademe arası soğutucu, çıkış basıncı manometreleri, kayış gerdirme kızakları, emiş filtreleri, yüksüz ilk hareket sistemi barındırır.

Silobas kompresörlerde hava tanklı donanım ise soğutucu, yağ ve su ayırıcı, hava tankı, şase ünite bulunur. Elektrik panosu, özel filtreler, gazlı kurutucular veya özel hava tankları da isteğe göre kompresör içerisine yerleştirilebilir.