Ucuz hava kompresör fiyatı ve pistonlu kompresör fiyatını haberimizde sizlerle paylaştık. Ürünler ile ilgili detayları haberimizde inceleyebilir ve yetkililer ile iletişime geçebilirsiniz. Neredeyse ilk olarak üretilmeye başlanmış olan pistonlu kompresörlerin günümüzdeki kullanım alanı ise giderek azalmaktadır. Yalnızca küçük atölyelerde ya da bazı sanayi tesislerinde yüksek kapasitede kullanım alanı olarak görülmektedir. Seyyar olarak kullanıma uygun olan çeşitleri çok eskiden üretilmiş olanlarıdır.
Teorik olarak pistonlu hava kompresörlerin termodinamik verimi kompresörler arasında maksimumdur. Ancak pistonlu kompresör içinde yer alan piston, segman, valflar gibi aşınmaya karşı çalışan parçaların makina içinde fazlaca bulunması yüzünden dezavantaj oluşturmaktadır. Elde etmek istediğiniz hava basıncı yüksekse eğer birden fazla kademe kullanmanız gereklidir. Bunun için de birden fazla silindirin birbirine bağlanmış olması gerekir. Pistonlu kompresörü oluşturan temel parçalar; emme valfı, basma valfı, silindir gömleği, piston ve rod koludur. Bu çeşit kompresörlerde silindir aşaması olduğunda hava hattına yağ verilmez ve zaman zaman özel maddelerden yapılan piston ve segman sayesinde temiz hava üretimi gereken alanlarda kullanılır. Basınç üreten bütün aygıtlar gibi pistonlu hava kompresörde de soğutma önemli bir etkendir. İşlevini tam anlamıyla sağlayabilmesi ve kaliteli basınçlı hava elde etmek için soğutma şarttır. Küçük kalitede olanlar hava ile soğutulabilse de, büyük kalitede olanlar için su ile soğutulmalarında fayda vardır.
Pistonlu hava kompresörler kendi aralarında da ikiye ayrılırlar; bunlar açık tip kompresörler ve hermetik kompresörlerdir. Açık tipli kompresörlerde kartere uzanan mil mevcuttur; fakat diğeri olan hermetik kompresörde mil yoktur. Böylelikle sızdırmazlık materyaline gerek duyulmaz. Her iki kompresörün de farklı avantajı bulunmaktadır. Açık tip kompresör çok esnek yapıdadır ve dilediğiniz zaman farklı tip boyutlarda ve farklı motorlarla kullanılabilir. Üstelik sıcaklık olarak hem yüksek hem de düşük sıcaklıklar da kullanılabilir. Ayrıca 40 hertz frekansı mevcut olan tek güç kaynaklı yerde açık tip tercih edilmektedir. Pistonlu kompresörler pozitif yer değiştirme türünde çalışır ve teknik olan tüm gazları sıkıştırmada kullanılabilir. 2000 bara kadar olan yüksek sıkıştırma basınçları oluşturabilir.
Pistonlu hava kompresörlerin de çeşitleri bulunmaktadır; kayış kasnaklı pistonlu kompresörler, akuple pistonlu kompresörler, yüksek basınçlı pistonlu kompresörler. Kendi aralarında da bu çeşitler sınıflandırılmıştır; yağsız hava kompresörleri, tek kademeli hava kompresörleri, iki kademeli hava kompresörleri, yüksek basınç gemi kompresörleri, alçak basınç silobas kompresörleri. Endüstriyel alanda kullanım için kompresör firmaları tarafından pekçok pistonlu kompresör tasarlanmıştır. Markasına, kalitesine ve üretim firmasına göre fiyatları değişkenlik göstermektedir. Genelde pistonlu hava kompresörler az miktardaki havayı yüksek basınca çıkarmada kullanılabilecek en uygun çeşittir. Yüksek basınç kompresörü sabit çalıştığında, belli miktardaki hava yüksek basınçta ve en yüksek verimde verilecektir.
Kaliteli basınçlı havayı fazla harcamadan sağlamak isteyen sanayi tesisleri için uygun ekonomik ve hafif olan silobas hava kompresörlerin bakımı ve temizliği oldukça kolaydır. Çok zor koşullarda bile rahatça çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. İdeal ağırlıkta olan silobas kompresörlerin işletme ve bakım giderleri minimum seviyededir.
Silobas hava kompresörlerin önemli teknik özelliklerine bakacak olursak eğer; devir yükseldikçe aşınmaların artmasını önlemek için düşük kompresör devri sayesinde yüksek debi meydana getirir. Sanayi tipi olarak kullanılacak kompresörlerin piston çapları daha büyüktür ve bu kompresör devrini daha makul gerçekleştirmeye yarar. Bu sayede silobas hava kompresörün ömrü uzun olacaktır. İçinde sürekli çalışma şartlarına karşı dayanıklı olan, darbeli yüklere karşı uyumlu tek parça çelik krank bulunmaktadır. Subap gövdeleri yüksek verimle çalışmaktadır ve hava emiş ile basma kanalları çok iyi yerleştirilmiştir. Silobas hava kompresör içerisinde elektrik motoru, kompresör ünitesi, V kayışları, çelik şase, kayış muhafazası, kayış gerdirme kızakları, yüksüz ilk hareket sistemi, emiş filtreleri, yağlama emniyet sistemi, soğutucu bağlantı hortumları, kademe arası ve çıkış basıncı manometreleri, boş-dolu çalışma sistemi, elektro fanlı kademe arası soğutucu bulunmaktadır.
Havayı ya da diğer gazları atmosfer basıncından daha yüksek basınçlara sıkıştırmak amacıyla kullanılan makineler olan silobas hava kompresörler günümüzde giderek yaygın olarak kullanılmaktadır. Fiyatı; marka ve çeşide göre değişiklik gösterse de firmalar özenle üretime devam etmektedirler. Hem kamyon üstlerinde hem de sabit işletmelerde kullanılabilen silobas kompresörlerin kullanımı oldukça kolaydır. Dizel motor ya da elektrikle çalışan motorlarla kullanılabilen kompresörlerde basınçlı havayı ekonomik olarak kullanabilmek için uygun kompresörü seçmeyi gerektirir. İşletmelerde sürekli çalışacağı için seçilecek kompresör çok önemlidir. Silobas hava kompresör alırken dikkat etmeniz gereken temel faktörlerden bazıları; işletme basıncı, özgül güç tüketimi, hava miktarı, yüksüz güç tüketimi ve temiz basınçlı hava olmalıdır. Fazla basınçlı hava kompresörü seçmek ekonomik anlamda size zarar verecektir. Kullandığınız sürede size en düşük elektrik ile en verimli havayı verebilen kompresörü seçmelisiniz. Tercih ettiğiniz silobas kompresör boşta çalışırken en az gücü tüketmelidir.
Silobas hava kompresörlerde arıza meydana geldiğinde tamiri çok kolaydır ve fazla basınç harcamasında otomatik olarak sistem çalışmayı durdurmaktadır. Kompresör sorunları oldukça önemlidir ve bu nedenle sorunları kolay çözülebilen kompresörler tercih edilmelidir. Dinamik kompresörlerden olan silobas hava kompresöre isteğinize göre elektrik panosu, özel filtre, gazlı kurutucu ya da özel hava tankları ve benzeri şeyleri yerleştirebilirsiniz.
Hava kompresör fiyatları için tıklayınız